All Retail
Опубліковано

Птахівники сподіваються на збільшення експорту м'яса птиці в запланованих обсягах

Теги:
курятина
Фото:
Дело

Виробництво м'яса птиці в Україні за 8 місяців 2020 р збільшилося на 3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склало 916 тис. т.

Обсяги експорту зберігаються майже на рівні минулого року і склали з початку року 290 тис. т (+ 6%). За прогнозами, на початку року зростання мало скласти близько 15%.

Про це AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» (СПУ) Сергій Карпенко.

"Карантин і спалах пташиного грипу на птахофабриці у Вінницькій області внесли певні корективи в експортні поставки і виробничі показники галузі. Не можна сказати, що це вплинуло кардинально на сектор, але очікували, що результати будуть набагато кращі, зокрема, за показниками експорту. На сьогодні є всі надії, що до кінця року прогнози збільшення експорту виправдаються ", — відзначає Сергій Карпенко.

"Що стосується імпорту м'яса птиці, то його обсяги зменшилися на 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Баланс торгівлі з ЄС зменшився як за обсягами, так і у вартісному вимірі, оскільки в зв'язку з пандемією на світових ринках цінові тренди на м'ясо птиці мали негативний характер. На внутрішньому ринку зменшення відпускних цін тривало ще з вересня минулого року. Тільки в липні спостерігалася певна стабілізація і невелике зростання, що в умовах зростання собівартості є дуже позитивним для галузі ", — зазначив Сергій Карпенко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або