All Retail
Опубліковано

Мінекономіки запропонувало дозволити експорт купажів коньяків з України

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства оприлюднило проект наказу "Про внесення змін до Правил виробництва коньяків України", яким планує надати виробникам право експорту купажів коньяків України на інші підприємства для їх подальшого розливу.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті міністерства, передає Інтерфакс-Україна.

Проектом наказу також пропонується дозволити виробникам самостійно визначати термін перегонки коньячних виноматеріалів без обмеження до 1 квітня або до 1 липня, наступного за врожаєм винограду року, за умови належної якості їх зберігання.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що зменшення державного регулювання процесу виробництва коньячних виноматеріалів дозволить суб'єкту господарювання визначати термін їх перегонки без його обмеження за умови належної якості їх зберігання.

"Також збільшиться обсяг виробництва коньяків України за рахунок їх експорту, обсяг фінансових надходжень до державного та місцевих бюджетів, і, як наслідок, це буде значним стимулом для залучення інвестицій в закладки вітчизняних виноградників", — сказано в документі.

В аналізі регуляторного впливу проекту наказу зазначається, що в Україні 14 виробників коньяків, з них три великих — більше 1 млн дал потужності виробництва (22% ринку), 11 середніх — від 0,01 млн до 1 млн дал (78% ринку).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або