All Retail
Опубліковано

До Євросоюзу йде майже 70% українського плодоовочевого експорту

Теги:
зернові
експорт зернових
Фото:
glavred.info

Головним ринком реалізації української плодоовочевої продукції в 2019/20 МР були країни ЄС, на які припадає 67% обсягу експорту фруктів, ягід, овочів і горіхів з країни.

Про це розповіла директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва в колонці на "Інтерфакс-Україна".

"Ще 14% припадають на поставки плодоовочевої продукції українського виробництва в країни Близького Сходу і лише близько 7% — в Білорусь, яка частково реекспортує українську плодоовочеву продукцію на російський ринок», — повідомила Звєрєва.

За її словами, за роки дії російського ембарго на поставки плодоовочевої продукції на ринок РФ українські садівники і городники повністю позбулися залежності від даного ринку і навіть наростили обсяги експорту.

«Ще в сезоні 2012/13 рр. Росія була основним ринком збуту плодоовочевої продукції з України. Туди прямувало понад 29% всього плодоовочевого експорту на суму близько $ 75 млн. Ще близько 3% експорту українських овочів, фруктів, ягід і горіхів слідувало в Білорусь. За сім років залежність українського плодоовочевого бізнесу від поставок на ринок РФ скоротилася приблизно в сім разів, а Росія вперше випала з десятки основних країн-покупців української плодоовочевої продукції за підсумками сезону 2019/20», — повідомила Звєрєва.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або