All Retail
Опубліковано

АТБ-Маркет — друга найбільша приватна компанія України

Теги:
АТБ-Маркет
АТБ
Фото:
atbmarket.com

Металургійна компанія Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новінського очолила рейтинг 100 найбільших приватних компаній України. Рейтинг опублікований в жовтневому номері журналу Forbes.

Про це пише ЛігаБізнесІнформ.

За даними видання, виручка Метінвесту за 2019 рік склала 278 млрд грн, прибуток — 8,8 млрд грн. У компанії працює 66 000 чоловік.

Друге місце в рейтингу зайняв рітейлер АТБ-Маркет з показниками виручки в 104,9 млрд грн і прибутку в 4,4 млрд грн за минулий рік. Компанія налічує 49 300 співробітників. Власники компанії — Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, вказує Forbes.

На третьому місці рейтингу знаходиться агрохолдинг Kernel, засновника, власника і керівника Андрія Веревського. Виручка Kernel за підсумками 2019 року склала 93 млрд грн, прибуток — 3,2 млрд грн. В агрохолдингу працює 14 000 осіб.

Також до першої десятки рейтингу увійшли Fozzy Group (Володимир Костельман), DTEK Energy (Рінат Ахметов), АрселорМіттал Кривий Ріг (Лакшмі Міттал), МХП (Юрій Косюк), Тедіс Україна (Борис Кауфман), Запоріжсталь (Ринат Ахметов, Вадим Новінський і група російських акціонерів) і Епіцентр (Олександр і Галина Гереги).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або