All Retail
Опубліковано

Українська зернова асоціація знизила прогноз врожаю через погодні умови

Теги:
зернові
Фото:
agroportal.ua

Українська зернова асоціація знизила прогноз валового збору врожаю зернових і олійних культур в 2020/2021 маркетинговому році з 95,6 млн. т до 87,5 млн. т через несприятливі погодні умови для врожаю пізніх культур.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу УЗА.

"Українська зернова асоціація в своєму в жовтневому звіті в порівнянні з вересневим знизила прогноз валового збору врожаю зернових і олійних культур в 2020/2021 МР з 95,6 млн. т до 87,5 млн. т через несприятливі погодні умови для врожаю пізніх зернових культур, а прогноз експорту в поточному сезоні знижено з 56,3 до 53,9 млн. т ", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що істотно зменшений показник прогнозу врожаю кукурудзи, оскільки несприятливі погодні умови в серпні і вересні поточного року негативно вплинули на її врожайність.

"Обсяг виробництва кукурудзи прогнозується на рівні 32,5 млн. т в порівнянні з вересневим прогнозом — 35,3 млн. т. При цьому, експорт кукурудзи прогнозується на рівні 27,2 млн. т (раніше — 29 млн. т). Також значно знижено прогноз валового врожаю соняшнику з 16,1 млн. т до 12,9 млн. т за рахунок зниження врожайності з прогнозних 2,5 т/га до 2 т/га через несприятливі погодні умови ", — наголошується в повідомленні.

Також УЗА в новому звіті провела уточнення оцінки обсягів врожаю пшениці — показник знижений з 26,6 млн. т до 25,3 млн. т. При цьому оцінка експорту пшениці залишається на рівні 17,5 млн. т, як і було домовлено в Меморандумі між учасниками ринку і Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Крім того, зниження зазнав також показник виробництва ячменю — 8 млн. т (у вересневому звіті оцінка була 8,3 млн. т) і його експорту — 4,2 млн. т (у вересневому звіті — 4,5 млн. т).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або