All Retail
Опубліковано

ФАО знизила світовий прогноз по зерну: рекорд не скасовується

Теги:
зернові культури
Фото:
agropolit.com

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) знизила прогноз світового врожаю зернових в 2020 р, проте він, як і раніше, залишається на рекордному рівні.

Як говориться в жовтневому звіті ФАО, валовий збір очікується на рівні 2 762 млн т, що приблизно на 2,1% вище показників 2019 року.

Перегляд показників пов'язаний зі зниженням очікувань щодо світового виробництва фуражного зерна, обсяг якого в даний час оцінюється в 1 488 млн т, що на 0,5% нижче в порівнянні з попереднім прогнозом; таке коригування пояснюється усталеними в декількох найбільших країнах-виробниках несприятливими погодними умовами, що негативно відбилися на врожаї кукурудзи, на тлі поліпшення видів на урожай ячменю.

Прогноз щодо світового виробництва пшениці в 2020 році був переглянутий у бік підвищення до рекордного рівня, що становить 765 млн т, що обумовлено сприятливими погодними умовами в Австралії.

Споживання зернових в світі в сезоні 2020-2021 років прогнозується на рівні 2 744 млн т, що на 2% вище прогнозів на сезон 2019-2020 років. Більше половини обсягу споживання, яке в даний момент прогнозується на рівні 1 477 млн т, доводиться на частку фуражного зерна, при цьому споживання пшениці може досягти 757 млн т, що пов'язано з ростом споживання в Китаї та Індії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або