All Retail
Опубліковано

ЄС перегляне норму «відбілювача» в хлібі та кондитерських виробах

Теги:
хліб
Фото:
epravda.com.ua

Європарламент відхилив проект пропозицій Єврокомісії щодо застосування в хлібобулочних виробах діоксиду титану (E171) і акриламіду, закликавши до більш суворих заходів.

Як повідомляє bakeryandsnacks, депутати Європарламенту виступили проти пропозиції ЄС про скорочення кількості E171, натомість закликаючи виключити його зі списку дозволених харчових добавок Європейського союзу. Заклик був схвалений 443 голосами проти 118 при 135, що утрималися.

Крім того, Європарламент закликав в терміновому порядку знизити запропонований максимальний рівень акриламіду, дозволений для хлібобулочних і кондитерських виробів. Ця пропозиція була схвалена 469 голосами проти 137, 90 утрималися.

Надалі Єврокомісія повинна представити нові максимально допустимі рівні використання цих речовин відповідно до принципу ALARA, викладеного у статті 2 Регламенту (EEC) № 315/93.