All Retail
Опубліковано

В Україні офіційно зареєстровано три продукти з захищеним географічним зазначенням

Теги:
FMCG
Фото:
east-fruit.com

В Україні офіційно зареєстровано три продукти з захищеним географічним зазначенням — гуцульська коровʼяча бринза, гуцульська овеча бринза і мелітопольська черешня, ще ряд найменувань очікує реєстрації.

Про це повідомила національний експерт з питань створення Доріг вина і смаку проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Валерія Бондаренко.

«У 2019 було визначено 10 українських продуктів з захищеними назвами, процедуру реєстрації яких здійснить проект ЄС «Географічні зазначення в Україні», який фінансується Європейським союзом. Однак в результаті їх число може змінитися ", — сказала Бондаренко, передає Інтерфакс-Україна.

Поштовхом для розширення переліку продуктів зі статусом захищеного географічного зазначення послужило створення пілотного проекту з підтримки еногастротуризму в Українській Бессарабії.

«Зараз йде робота над розробкою специфікацій ще двох найменувань — баранина «Фрумушики» і «Бессарабський горіх». Це продукція учасників першого еногастротуристичного продукту України «Дороги вина і смаку Української Бессарабії», — зазначила експерт.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або