All Retail
Опубліковано

Україна стала основним постачальником меду в Європу

Теги:
мед
Фото:
delo.ua

У 2020 році Україна на 16% збільшила експорт меду в Європейський Союз і стала основним постачальником меду в країни Європи, експортувавши понад 40 млн кг.

Про це у відповідь на інформаційний запит УННповідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

"Україна збільшила експорт меду в Європейський Союз на 16%, ставши постачальником № 1 в країни Європи. Обсяги поставок українського меду в ЄС за січень-серпень 2020 року зросли на 16% (проти такого ж періоду 2019 го), а з Китаю — скоротилися на 19%. Таким чином, Україна стала постачальником меду № 1 в Європейський Союз ", — йдеться у відповіді на запит.

Відзначається, що за попередніми даними європейської Робочої групи по меду Copa-Сogeca, в 2020 році в країнах ЄС урожай меду знизився на 40%, через несприятливі погодні умови.

Зазначено, що в період з січня по вересень Україна експортувала близько 49 млн кг меду на загальну суму понад 80,5 млн доларів. Найбільшу кількість меду експортували до Європейського Союзу — 40,3 млн кг, на другому місці США — 4,9 млн, на третьому — Туреччина — 2,2 млн кг.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або