All Retail
Опубліковано

ФАО: Продовольство подорожчало до 6-річного максимуму

Теги:
зернові
Фото:
glavred.info

Світові ціни на продовольчі товари в листопаді 2020 р різко зросли, наблизившись до максимальних рівнів за останні шість років.

Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Так, середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО за підсумками місяця склало 105,0 пункти, що на 3,9% вище його жовтневого значення і на 6,5% вище показника за відповідний період минулого року. За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації Обʼєднаних Націй, зафіксоване в цьому місяці зростання виявилося найбільш різким з липня 2012 року, в результаті чого значення даного індексу досягло найвищого рівня з грудня 2014 року.

"Зафіксоване в листопаді зростання торкнулося всіх вхідних в даний індекс товарних груп", — уточнюють в організації.

Значення Індексу цін на олію ФАО в цьому місяці збільшилося на цілих 14,5%, що обумовлено зростанням цін на пальмову олію на тлі різкого скорочення його запасів в світі.

З жовтня середнє значення Індексу цін на зернові ФАО виросло на 2,5%, перекривши на 19,9% показник листопада 2019 року. Експортні ціни на пшеницю зросли через зниження видів на урожай в Аргентині, а зростання цін на кукурудзу обумовлене очікуваним зниженням її виробництва в Сполучених Штатах Америки і в Україні на тлі активних закупівель з боку Китаю.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або