All Retail
Опубліковано

Обсяг експорту грузинського яблука в 14 разів перевищує показник минулого року

Теги:
яблука
Фото:
east-fruit.com

За період з початку серпня по 6 грудня 2020 року Грузія експортувала 6 тис. 207 тонн яблук, що в 14 разів перевищує показник річної давності, — повідомили в Міністерстві охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії.

За інформацією міністерства, обсяг експорту яблук в грошовому вираженні за вказаний період склав $ 2,7 млн, або в 9 разів більше, ніж за той же період минулого року.

Близько 96% всіх експортних поставок грузинського яблука (5 тис. 945 тонн) здійснено в Росію. У числі експортних ринків грузинського яблука також — Казахстан, Вірменія, Сінгапур і Гонконг (Китай).

Масовий збір урожаю яблук в Грузії почався в першій декаді вересня, збір ранніх сортів — приблизно на місяць раніше. Згідно з даними Мінсільгоспу, в цьому році в країні очікується рекордний для неї урожай яблук — на рівні 120 тис. тонн. Для порівняння: урожай яблук в 2017 році склав 20 тис. тонн, в 2018 — 83 тис. тонн, в 2019 — 44 тис. тонн. Головним постачальником на ринок грузинського яблука є регіон Шида Картлі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або