All Retail
Опубліковано

Виробництво столового винограду в світі досягне 25,7 млн. т

Теги:
виноград
Фото:
swafruits.com

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), світове виробництво столового винограду в 2020/21 рр. складе 25,7 млн тонн.

Виробництво в Китаї збільшиться на 400 тис. тонн і досягне 11 млн тонн. Зростання врожаю і гарна якість продукції посприяють експорту китайського винограду на ринок Азії. Поставки виростуть на 58 тис. тонн до 420 тис. тонн. Імпорт винограду скоротиться на 19 тис. тонн до 220 тис. тонн, повідомляє FruitNews.

У Туреччині виробництво столового винограду знизиться до 2 млн тонн через несприятливі погодні умови (град) влітку. Прогнозується незначне скорочення експорту до 200 тис. тонн. Зниження поставок на ринок Близького Сходу компенсується зростанням експорту на ринки Росії та України.

В ЄС очікують, що в 2020/21 рр. урожай столового винограду буде хорошої якості, але виробництво знизиться на 170 тис. тонн до 1,4 млн тонн через погані погодні умови на території Італії. Експорт з ЄС в поточному сезоні буде рекордно низьким (75 тис. тонн). При цьому експортні поставки європейського винограду знижуються сьомий рік поспіль.

США наростить виробництво столового винограду на 100 тис. тонн до 1 млн тонн. Експорт знизиться до 305 тис. тонн в результаті скорочення попиту в Мексиці, а імпорт впаде до 650 тис. тонн через зниження виробництва і пропозиції мексиканського винограду.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або