All Retail
Опубліковано

Carrefour відкрив перший супермаркет в Узбекистані

Теги:
Carrefour
Фото:
https://madridru.es

24 грудня о столиці Узбекистану, місті Ташкент, відкрився перший магазин міжнародної мережі супермаркетів Carrefour.

«Carrefour — це перший міжнародний бренд, який зважився вийти на ринок Узбекистану. Його успіх або невдача в Узбекистані стануть важливим сигналом для інших інвесторів і особливо для міжнародного роздрібного бізнесу», — пояснює Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

"Carrefour входить в десятку найбільших світових ритейлерів в продуктовій категорії та дуже активно працює на ринках країн, що розвиваються, намагаючись знайти ринки, які активні ростуть. У цьому сенсі Узбекистан підходить ідеально, адже останнім часом тут дуже активно відкриваються сучасні торгові формати. Що ж стосується плодоовочевого бізнесу, то прихід першої міжнародної мережі дозволить підвищити стандарти якості та безпеки продукції, що позитивно відібʼється на всьому ланцюжку — від підбору сортів і технологій вирощування, до зберігання, доробки, сортування, пакування і логістики продукції. А це, в свою чергу, дозволить поліпшити перспективи плодоовочевого експорту Узбекистану ", — зазначає Андрій Ярмак.

Потрібно відзначити, що Carrefour в Ташкенті відкрила компанія Majid Al Futtaim (ОАЕ) в рамках франшизи бренду. В цілому ж Majid Al Futtaim управляє магазинами Carrefour по франшизі в 17 країнах і вже має досвід, правда негативний, роботи в регіоні Центральної Азії. Три роки тому компанія змушена була закрити супермаркети Carrefour в Казахстані, пропрацювавши там півтора року. Спочатку планувалося відкрити 15 магазинів по всьому Казахстану, але в підсумку компанія відкрила лише один гіпермаркет в Алмати і закрила його під тиском конкуренції з боку місцевих операторів ринку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або