All Retail
Опубліковано

Локальні бренди складають лише 12% від загальної кількості fashion-операторів в найкращих ТРЦ Києва — Colliers

Теги:
ТРЦ
Фото:
kyivmaps.com

Частка локальних українських брендів в структурі пулу fashion-орендарів якісних торгово-розважальних центрів (ТРЦ) в Києві становить 12%, констатується в дослідженні Colliers International (Україна).

«У сьогоднішніх умовах для більшості локальних гравців сегмента fashion вхід в якісні торгові обʼєкти став фінансово непідйомним через рівень орендних ставок і ситуацію з продажами самих операторів. Діючі ставки оренди можуть дозволити собі тільки окремі українські бренди, які вже мають функціонуючу мережу», — йдеться в дослідженні.

Крім того, власники ТРЦ також надають перевагу великим, знаковим операторам з широкою аудиторією і високими показниками товарообігу, які здатні залучити додатковий трафік відвідувачів.

У той же час частина локальних рітейлерів реорганізовує бізнес і розглядає запуск інтернет-магазинів, розширення присутності бренду онлайн для залучення покупців в умовах карантинних обмежень.

"Одним з ключових трендів українського fashion-рітейлу на сьогодні є підвищення активності онлайн. Рітейлери шукають усі можливі канали, зокрема, маркетплейси, які можуть привести до покупки. Саме онлайн зараз для багатьох є пріоритетним вектором розвитку", — констатує провідний експерт в сегменті торговельної нерухомості Colliers International (Україна) Ігор Заболоцький.

Так, розвиток онлайн-напрямку активно розробляють українські бренди Cabanchicom, Gasanova, The Lace. Запуск повноцінного онлайн-формату планує також мережа "Коло".

Як зазначає Colliers, під час карантину українським fashion-рітейлерам вдалося налагодити випуск нових колекцій за рахунок співпраці з вітчизняними постачальниками. Вони вийшли з локдауна з оновленим асортиментом, тоді як міжнародні бренди змушені були реалізовувати залишки минулих колекцій через проблеми з поставками в умовах закритих кордонів.

У дослідженні наголошується, що розвитку локальних fashion-брендів в Україні перешкоджає відсутність державної підтримки і високі податки, а також нестача кредитування рітейлу.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або