All Retail
Опубліковано

На тлі європейського попиту Китай почав експорт імбиру раніше за традиційні терміни

Теги:
імбир
Фото:
east-fruit.com

У 2020 році китайські експортери почали поставки імбиру на ринок Європи на два тижні раніше через зростання попиту споживачів, але через ранні збори імбиру постраждала його якість.

«Попит на китайський імбир на ринку Європи дуже високий в цьому сезоні. Деякі експортери почали поставки на два тижні раніше, ніж зазвичай, щоб зайняти лідируючі позиції на експортному ринку імбиру. Перші транспортні контейнери зі свіжим імбиром з Шаньдуна були відправлені в середині листопада і вже доставлені в зарубіжні країни. Однак якість продукції далеко не ідеальна», — повідомив Ерін Чен, менеджер компанії Juxian Taiyuan Foodstuffs Co., Ltd.

Виробники та експортери імбиру на північному сході Китаю також почали збір та експорт своєї продукції раніше, ніж звичайно. Але імбир зібрали занадто рано і ще до того, як він повністю дозрів. Велика кількість дощів в регіоні і збір недозрілої продукції призвели до того, що близько половини імбиру почало псуватися під час зберігання. За повідомленням постачальника, в регіоні є склади, де гниття вже торкнулося до 70% продукції. Про це пише FruitNews за матеріалами порталу FreshPlaza.

Деякі експортери зазнали через це значних фінансових втрат. Виробники збирають урожай дуже рано і прагнуть експортувати імбир перш, ніж ушкодження поширяться на занадто велику частку продукції. Однак зниження якості імбиру означає його непридатність для перевезення на далекі відстані. Зараз велика частина продукції продається на ринках Південно-Східної Азії та Близького Сходу. Високий обсяг пропозиції впливає на експортні ціни, в результаті чого вартість імбиру падає.

"Поточна експортна ціна китайського імбиру, який призначений для голландського ринку, становить близько $ 2100 за тонну. Великі обсяги свіжого імбиру з північно-східного Китаю наповнюють ринок. Я очікую, що обсяг пропозиції імбиру, сертифікованого за міжнародним стандартом Global GAP, скоротиться до середині лютого і тоді ціна на нього виросте ", — додав Ерін Чен.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або