All Retail
Опубліковано

Експерт запропонував компромісний варіант обмежень для торгових мереж на час локдауна

Теги:
FMCG
Фото:
lenta.ua

Асоціація рітейлерів України пропонує внести зміни в умови торгівлі товарами під час майбутнього локдауна, дозволивши торговельним мережам реалізовувати в гіпер- і супермаркетах непродовольчі товари, за винятком дитячих іграшок, меблів і побутової техніки.

«Ми пропонуємо компромісний варіант, де мережі можуть торгувати продукцією, крім категорії іграшок, побутової техніки і меблів», — повідомив в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» співзасновник Асоціації рітейлерів України Андрій Жук.

За його словами, карантинні обмеження в сфері торгівлі повинні бути справедливими для всіх рітейлерів, в тому числі в спеціалізованих сегментах. Однак встановлене урядом обмеження з продажу непродовольчих товарів в супермаркетах також не враховує потреби покупців.

«Якщо говорити про гіпермаркети, то для них це (обмеження — ІФ) невигідно, так як у них сильно скорочується асортимент. Але якщо ми говоримо про магазини побутової техніки та іграшок, то для них це нормально і зрозуміло — немає «подвійних стандартів», коли магазин іграшок закритий, а гіпермаркет відкритий, і там продаються іграшки ", — пояснив Жук.

Як зазначив експерт, така умова буде коректною по відношенню до ринку, а також дозволить покупцям купувати товари повсякденного вжитку.

"Згідно з сьогоднішньою постановою, мережі не можуть торгувати, наприклад, батарейками і шкарпетками. До чого це призведе? Мережі, швидше за все, почнуть цим торгувати, прийдуть перевіряючі органи і почнеться непорозуміння", — вказав він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або