All Retail
Опубліковано

Уряд підтримав виноградарів — підняв ціни на ігристі вина

Теги:
шампанське
Фото:
Дело

Кабінет міністрів України здійснив ще один важливий крок щодо імплементації дорожньої карти щодо розвитку виноградарства і виноробства, підтримки національних виробників, боротьби з фальсифікатом і підвищення якості продукції.

Відповідне рішення прийнято на засіданні 13 січня 2021 р - говориться в повідомленні Міністертства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Як зазначається, постановою підвищується мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі і вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра (+20 грн), а також приводиться у відповідність з Податковим кодексом України опис цих виробів і їх коди згідно з УКТЗЕД.

"Головна проблематика полягає в тому, що зараз на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина (а напій — це продукт більш низької якості, ніж ігристе вино) продається за ціною як ігристе вино (а якість вина незрівнянно вища). у такій ситуації українські виробники якісних ігристих вин виявляються в неконкурентному положенні, а українські споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина ", — пояснюють в міністерстві.

Прийнята постанова усуває всі ці маніпулятивні різночитання і регулює питання "ціна повинна дорівнювати якості".

"Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії і забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. В результаті виграють усі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований продукт ", — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або