All Retail
Опубліковано

«Епіцентр К» виступає проти жорстких карантинних обмежень для бізнесу і великих ТЦ

Теги:
Епіцентр
Фото:
rau.ua

Група компаній (ГК) "Епіцентр К" виступає проти жорстких карантинних обмежень для бізнесу і пропонує внести зміни в умови торгівлі в торгових центрах під час локдауна.

"Щоб усі були в рівних умовах, необхідно виключити обмеження 60% (...) Внести зміни, які дозволять реалізувати дозволені товари без обмеження площ, де здійснюється торгівля такими товарами, а також до переліку дозволених товарів обовʼязково включити товари утеплення, обігріву, сантехніку. Це товари, які просто необхідні населенню ", — виступив з пропозицією начальник служби безпеки ТОВ" Епіцентр "Іван Черноног в ході прес-конференції в агентстві" Інтерфакс-Україна "в четвер.

Лідер українського DIY-рітейлу. Мережа налічує понад 60 торгових центрів по всій Україні, які щорічно відвідують майже 65 млн покупців.  

За його словами, встановлена урядом заборона на продаж непродовольчих товарів на площах, менше 60% яких призначено для торгівлі продуктами, направлена на "знищення наших великих торгових центрів, і зокрема" Епіцентру".

У компанії очікують скорочення товарообігу за час січневого локдауна на 3-4 млрд грн.

"Ми підрахували, що за час цього локдауна ми втратимо близько 3-4 млрд грн в оборотах, і недоплатимо 261 млн грн у вигляді податків і обовʼязкових платежів", — зазначив Черноног, додавши, що в 2020 році компанія сплатила 5,6 млрд податків .

У той же час, в Європі більшість DIY-гіпермаркетів визнані стратегічними підприємствами щодо забезпечення населення товарами першої необхідності і продовжують роботу в умовах карантину, зазначила засновник і голова ТОВ "Епіцентр К" Галина Герега.

"Скажіть, хіба" Епіцентр "продає предмети розкоші? Або на наших полицях пропонуються товари, які не є товарами першої необхідності? Ми також продаємо стратегічні товари, які потрібні кожен день будь-якій сімʼї", — констатувала вона.

При цьому торгові центри "Епіцентр" строго дотримуються встановлених обмежень і працюють в режимі онлайн та адресної доставки, підкреслив заступник генерального директора ТОВ "Епіцентр К" Володимир Гончаров.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або