All Retail
Опубліковано

Прогноз: Ціни на молочні продукти не знизяться

Теги:
молоко
Фото:
cosmo.com.ua

Ціни на молочні продукти з вересня 2020 р знаходяться на піку і ця тенденція продовжиться мінімум в першому кварталі 2021 р.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації тваринників України.

Як зазначається, така ситуація склалася через подорожчання собівартості виробництва молока, яке викликане рядом факторів. Головним з них є неврожай на культури, що входять в раціон корів: кукурудзу (як зерно, так і зелену масу), люцерну, зернові, соняшник і сою.

"Підвищення собівартості виробництва виникло через 2 основні причини. По-перше, це низька якість обʼємистих кормів через нинішній неврожай на силосні культури майже по всій Україні (тільки в західних регіонах вдалося отримати силос доброї якості). По-друге, подорожчали зернові і протеїнові інгредієнти (соя, соняшник), через той же неврожай", — пояснює технолог з годівлі ВРХ Асоціації тваринників України і компанії AVA Group Ольга Лоза.

Тому, за її словами, виробники не згодні реалізовувати сировину за старими цінами.

"І ця тенденція триватиме мінімум весь перший квартал 2021 р, поки корів годують силосом, заготовленим з осені, який має відносно низьку поживну цінність. З іншого боку, можливе коливання вартості білково-протеїнової групи (зернові, соя і соняшник), проте навесні буде відчуватися дефіцит цієї сировини, що може спровокувати новий пік їх вартості. Тому очікувати падіння цін на молочку поки чекати не варто ", — прогнозує експерт.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або