All Retail
Опубліковано

Тваринники просять обмежити експорт кукурудзи для стримування зростання цін

Теги:
кукурудза
експорт зернових
Фото:
https://snpk.in.ua

Асоціації "Союз птахівників України", "Свинарі України", "Тваринпром", "Союз кормовиробників України" пропонують обмежити експорт кукурудзи з України в нинішньому 2020-2021 маркетинговому році (МР) в обсязі 22 млн тонн при врожаї 29,5 млн тонн.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький за підсумками минулого 18 січня наради з агроасоціації за участю заступників міністрів Тараса Качки і Сергія Глущенка, передає Інтерфакс-Україна.

"У Мінекономіки надійшла низка звернень від аграрних асоціацій про включення в Меморандум (про взаєморозуміння на ринку зерна) позиції кукурудзи ", — повідомив Висоцький.

На думку асоціацій-ініціаторів, для внутрішнього ринку необхідні близько 7,5 млн тонн тонн кукурудзи для виготовлення кормів для тварин.

Висоцький зазначив, що спільне рішення планується прийняти через тиждень, коли Мінекономіки визначиться зі своєю позицією.

У свою чергу в.о. виконавчого директора «Української зернової асоціації» (УЗА) Сергій Іващенко заявив, що зростання цін на кукурудзу обумовлене загальносвітовими тенденціями і буде тривати, тому спроба адміністративним методом обмежити її експорт з України є неефективною.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або