All Retail
Опубліковано

В Україні почала дорожчати білокачанна капуста

Теги:
овочі
Фото:
RAU

В Україні на поточному тижні намітилася тенденція до підвищення цін на білокачанну капусту.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту EastFruit, до середини січня багато виробники розпродали більшу частину запасів. Крім того, на ринку вже майже не залишилося капусти низької якості.

З огляду на стрімке зниження запасів капусти в господарствах, фермери почали стримувати продаж якісної продукції, що і призвело до зростання цін на цьому тижні. Підтверджують цю інформацію і оптові компанії, які відзначають загальне скорочення пропозицій капусти на ринку.

Так, на сьогоднішній день відпускні ціни на білокачанну капусту в фермерських господарствах вже піднялися до 1,50-3,50 грн/кг ($ 0,05-0,12/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто відзначити, що незважаючи на подорожчання в сегменті білокачанної капусти, на сьогоднішній день дана продукція на українському ринку все ж коштує в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період. При цьому, більшість ключових гравців ринку не виключають, що зростання цін на дану продукцію носить тимчасовий характер.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або