All Retail
Опубліковано

Верховна Рада хоче підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб з EUR100 до EUR150

Теги:
онлайн-торгівля
Фото:
Marketing Media Review

Верховна Рада має намір підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб з EUR100 до EUR150 і призначити відповідальними за сплату податків з міжнародних поштових та експрес-відправлень оператора поштового звʼязку та експрес-перевізника.

За відповідний законопроект № 4278 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях)» в першому читанні проголосувало 346 народних депутатів.

За повʼязаний з ним законопроект № 4279 проголосувало також 346 народних депутатів.

Документ пропонує для уніфікації підходів, спрощення адміністрування та приведення у відповідність норм Митного і Податкового кодексів збільшити неоподатковувану вартість ввезених на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача — фізичної особи з EUR100 до EUR150.

Пропонується також визначити відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку на додану вартість при ввезенні товарів на митну територію України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях оператора поштового звʼязку та експрес-перевізника, якщо вони здійснюють декларування таких товарів шляхом подання реєстрів (тимчасових і/або додаткових).

Законопроект пропонує встановити можливість відстрочки сплати податку на додану вартість протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або