All Retail
Опубліковано

Експорт грузинського мандарина виріс на чверть і досяг 39 тисяч тонн

Теги:
мандарин
Фото:
УНН

Поточний обсяг експорту грузинського мандарина, за даними на 9 лютого 2021 року досяг 39,0 тис. тонн, що на 25% перевищує показник річної давності, — повідомили в Міністерстві охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії.

За інформацією міністерства, із загального обсягу експорту 22,5 тис. тонн мандаринів (або 58%) було направлено в Росію. На другому місці серед експортних ринків грузинського мандарина — Вірменія з показником 8,7 тис. тонн, на третьому знаходиться Україна — 5,3 тис. тонн. Мандарини з Грузії в зазначений період також експортувалися в Молдову, Туркменістан, Білорусь, Казахстан, Литву, Словенію, Таджикистан, Киргизстан, Азербайджан, США і Німеччину.

У грошовому вираженні експорт мандарина на 9 лютого склав $ 19,0 млн, а це на 17% більше, ніж роком раніше.

Організований експорт мандарина з Грузії почався в листопаді 2020 року, хоча малі партії мандарина ранніх сортів вивозилися, ще починаючи з серпня. Основним постачальником на ринок грузинського мандарина є Аджарія. Прийомом від фермерів мандаринів і їх підготовкою до експорту в цьому сезоні займаються близько 30 підприємств.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або