All Retail
Опубліковано

В Україні почали знижуватися ціни на тепличні огірки

Теги:
овочі
Фото:
east-fruit.com

Ціни на тепличний огірок на українському ринку почали знижуватися, але все ще істотно вищі, ніж роком раніше.

Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» . Оператори ринку повʼязують цю ситуацію зі збільшенням пропозиції огірка нового обороту з місцевих господарств. За інформацією проекту, за станом на кінець минулого тижня практично всі тепличні комбінати України приступили до реалізації даної продукції.

В результаті даних цінових коригувань продажі огірка до вихідних здійснювалися в межах 75-83 грн/кг ($ 2,69-2,98/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

У той же час представники тепличних комбінатів повідомляли про те, що вони очікували більш різкого цінового зниження в даному сегменті, з огляду на більш обʼємне збільшення пропозиції огірка нового обороту. Однак, з огляду на сильні снігопади і низькі температури, які зберігалися практично весь тиждень на більшій частині території України, вибірки в комбінатах були не такими масовими, як очікувалося

Незважаючи на здешевлення, зараз тепличний огірок в Україні все ж коштує в середньому на 21% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або