All Retail
Опубліковано

На підтримку картоплярства виділять 1,4 мільярда, — Мінекономіки

Теги:
картопля
Фото:
agropolit.com

Фінансування запланованої на 2021 програми держпідтримки картоплярства складе 6,04 млрд грн, в тому числі 1,37 млрд грн буде виділено на чотири основні напрямки розвитку.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький в ході 11-го голландсько-українського форуму з професійного картоплярства, передає Інтерфакс-Україна.

"Є чотири напрямки, які критично важливі для розвитку галузі картоплярства — це доступ до якісних насіння, зберігання продукції, тобто будівництво картофелехранилищ, а також підтримка покупки устаткування для переробки картоплі", — сказав він.

За даними Висоцького, площа під посадку картоплі в нинішньому році складе в господарствах населення 1,29 млн га, а у промислових підприємств — 15,8 млн га, урожайність картоплі — 23,6 тонн/га, і 15,6 тонн/га відповідно. Потреба в площах для зберігання складе 1,15 млн тонн при існуючих площах сховищ в 0,35 млн т.

Висоцький повідомив, що програма Мінекономіки до 2025 року передбачає допомогу виробникам картоплі у вигляді оплати 25% вартості сховищ з держбюджету. Відомство планує підтримку при будівництві 45 сховищ загальною місткістю 207,8 тис. тонн на 5 років, яка складе для даної програми 491 млн грн при загальному її бюджеті в 2,13 млрд грн.

За даними заступника міністра, за аналогічний період заплановано будівництво 13 заводів картоплярської галузі сумарною потужністю 141 тис. тонн на рік, в рамках якого держпідтримка складе 487 млн грн при загальному бюджеті 2,11 млрд грн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або