All Retail
Опубліковано

Названо області, які виробляють найбільше картоплі

Теги:
картопля
Фото:
freshmart.com.ua

У 2020 році в Україні, за даними обласних державних адміністрацій, спостерігається значне падіння середньої врожайності картоплі.

Про це повідомив начальник управління землеробства і рослинництва Мінекономіки Сергій Шупик під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства, пише SEEDS.

"Виробництво картоплі в 2020 році, за даними обласних державних адміністрацій, склало 20 млн 716 тис. тонн. Зокрема, сільгосппідприємства виробили майже 367 тис. тонн, або 1%, і 20 млн 35 тис. тонн, або 98% — господарства населення .

Основними виробниками картоплі стала Вінницька область — 1,9 млн. тонн картоплі, Житомирська — 1,8 млн. тонн, Львівська — 1,6 млн. тонн і Київська — 1,5 млн. тонн ", — розповів Сергій Шупик.

"У 2020 році спостерігається значне падіння середньої врожайності картоплі. По Україні врожайність картоплі, вирощеної всіма категоріями господарств, становить 157 центнерів з гектара, що на 4,5% нижче за показники 2015-2019 років", — підкреслив начальник управління землеробства і рослинництва в Мінекономіки .

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або