All Retail
Опубліковано

Названа агропродукція, якої Україна найбільше продала в ЄС

Теги:
експорт
Фото:
tripoli.land

Поставки української сільгосппродукції до Європейського Союзу в 2020 р становили $ 6,7 млрд, зменшившись в порівнянні з показником попереднього року на 10,7%.

Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Микола Пугачов, йдеться в повідомленні установи.

Причиною цього, на його думку, стали як обмеження, повʼязані з пандемією коронавіруса COVID-19, так і деякі інші обставини, зокрема пташиний грип, через який Євросоюз вводив заборону на поставки української курятини. В результаті, в минулому році відбулося скорочення кількісних і вартісних обсягів продажів всіх основних експортних позицій, за винятком соняшникової олії.

"Товарна структура вітчизняних поставок до Європейського Союзу в значній мірі повторює загальну. Більше 80% в ній припадає на експорт зернових і олійних культур", — зазначив експерт.

При цьому Європейський Союз виступає головним ринком для збуту цілого ряду агропродовольчих продуктів з України:

"У 2020 році Україні вдалося повністю вичерпати квоти на безмитні поставки в країни Євросоюзу меду, яблучного і виноградного соків, цукру, ячмінної крупи і муки, консервованих томатів, обробленого крохмалю, кукурудзи, мʼяса птиці, яєць, обробленої продукції з зернових і крохмалю", — зазначив Микола Пугачов.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або