Лате — найпопулярніший кавовий напій українців — результати дослідження
- Фото:
- All Retail
В середньому українці випивають до 15 чашок кави на тиждень, з яких 6 — це кава «з собою»
МакДональдз в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. Мережа налічує 98 закладів у 23 містах України (станом на лютий 2021 року). Компанія щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. МакДональдз в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер «Фундації Дім Рональда МакДональда» в Україні.
Під час карантину українці стали більше пити кави поза домом. Про це свідчать дані дослідження «Споживання кави поза домом» від Кантар Україна, проведене на замовлення МакДональдз.
77% населення міст України віком 16-55 років п’ють каву. При цьому 68% з них купує її в закладах харчування поза домом – у кав’ярнях, кавових точках та кафе. В середньому українці споживають до 15 чашок кави на тиждень, з яких 6 — це кава «з собою».
Смак та якість кави є визначальними факторами для обрання кави поза домом. Українцям більше смакує кава світлого ступеня обсмаження як, наприклад, бленд кави McCafe, представлений в МакДональдз: 100% арабіка, що на 80% складається із зерен, вирощених у Колумбії та на 20% — Бразилії.
Що смакує українцям?
Серед кави, що споживається поза домом, переважає «біла кава». Загальний відсоток кавових напоїв з молоком становить 55% від усіх куплених чашок, натомість чорна — 45%. Важливо, що у приготуванні «білої кави» значну роль відіграє жирність молока, яка надає солодкого присмаку пінки, яку так полюбляють українці.
Збалансований смак кавового напою залежить від 4-х факторів: зерно, правильний помел, температура та якість води. Окрім якісних кавових зерен, потрібно слідкувати за м’якістю води, помелом та рецептурою приготування того чи іншого напою.
Серед найпоширеніших причин споживання кави українці назвали: бажання задовольнити потребу; підбадьоритися та зарядитися енергією; розслабитися та відпочити; побалувати себе і насолодитися моментом.
Цікаві факти про споживання кави:
- Перша кава «з собою» в Україні з’явилася у МакДональдз.
- Щороку тільки у ресторанах мережі McDonald’s Україна споживається 420 тонн кави.
- За якістю кави у МакДональдз слідкують понад 1000 співробітників: експерт з якості, відділ гарантії якості, менеджери ресторану та сервісна компанія.
- В МакДональдз каву готують у швейцарських кавомашинах, налаштованих за єдиним стандартами, та з дотриманням усіх вимог приготування кави. Окрім якісних кавових зерен, в мережі уважно слідкують за м’якістю води, помелом та рецептурою приготування того чи іншого напою.
- Для збереження свіжості MCafe, кавові зерна зберігаються у кавомашині не більше 4-х годин.