Вітчизняна індичатина витісняє імпорт
Виробництво мʼяса індиків в Україні зростає з кожним роком. За період 2017-2020 років приріст обсягів виробництва склав 41% і в 2020 році виробництво оцінюється на рівні 37 тис. т.
Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
"Зростання власного виробництва дозволило частково задовольнити внутрішній попит на даний вид мʼяса і скоротити імпортні поставки", — пояснюють експерти.
У 2020 році Україна було імпортовано 7,3 тис. т мʼяса індиків, що на 8% нижче за показник попереднього року і на 36% нижче за показник 2017 року. У 2020 році безумовним лідером в поставках є Польща, на частку якої припадає 75% імпорту мʼяса індички. Далі йдуть Угорщина (10%) і Великобританія (5%).
"І хоча обсяги споживання індичого мʼяса в Україні поки що незначні в порівнянні з більш традиційними для українців видами мʼяса, проте даний продукт набуває все більшої популярності серед українських споживачів", — констатують в УКАБ.