All Retail
Опубліковано

Бізнес обіцяє зберегти нинішні ціни на соціально значущі товари, — ЄБА

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства на виконання доручень уряду і президента провело консультації з бізнес-обʼєднаннями, в ході яких бізнес погодився зберегти нинішній рівень цін і забезпечувати внутрішній ринок основними видами продовольства внутрішнього виробництва.

Про це йдеться в повідомленні Європейської бізнес-асоціації (ЄБА).

"На початку пандемії в деяких регіонах України спостерігалося значне підвищення цін на різні товари. Так, за даними Антимонопольного комітету України за три тижні березня 2020 року ціни, наприклад, на гречану крупу виросли більш ніж на 50%, пшоно — на 24%, цукор на 16%, майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі зросли ціни на цибулю і моркву, тощо. Разом з тим, після проведення дослідження інформації про закупівельні і роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види мʼяса, овочі АМКУ було рекомендовано знизити націнку на соціально-значущі товари, щоб сприяти зменшенню ціни. Не дивлячись на втрати для бізнесу, компанії погодилися на такий крок», — сказано в повідомленні.

В ЄБА нагадали, що ще в квітні 2020 року було прийнято постанову Кабміну «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають важливе соціальне значення, товари протиепідемічного призначення» № 341.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або