All Retail
Опубліковано

IKEA вчить канадців, як готувати з харчових відходів

Теги:
IKEA
Фото:
Marketing Media Review

Щоб канадці могли жити більш раціонально будинок IKEA Canada випускає нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook — спільний проєкт з 10 шеф-кухарями Північної Америки, що пропонують унікальні рецепти з використанням кухонних відходів.

В рамках своєї амбіції стати до 2030 року бізнесом, орієнтованим на циркулярний і сприятливий для клімату бізнес, IKEA прагне надихнути канадців на скорочення харчових відходів в своїх будинках і навчити їх готувати з харчових відходів, які часто виявляються на звалищах.

«У Канаді дослідження показують, що майже дві третини харчових відходів, які перетворюються в кухонні відходи, могли бути зʼїдені», — сказала Джоанна Андрен, керівник відділу маркетингу IKEA Canada. «Бачачи, скільки відходів утворюється в одній з найважливіших кімнат у будинку, ми вирішили надихнути канадців, надаючи харчовим відходам новий вид і пропонуючи нові творчі способи скорочення харчових відходів в домашніх умовах».

У ScrapsBook за участю таких відомих кухарів, як Ейдріан Форте, Крейг Вонг і Тревор Берд, представлені найрізноманітніші кухні і культури, кожна з яких дотримується екологічно чистих методів приготування їжі. Кожен шеф-кухар вніс пʼять рецептів в кулінарну книгу, яку можна безкоштовно завантажити на сайті IKEA.ca/Scrapcooking, а також в Apple Books і Google Play Books. Електронна книга доступна всім, а члени IKEA Family отримають ранній доступ до 50 цифровим рецептами і автоматично стануть учасниками розіграшу 214-сторінкової книги.

За оцінками, тільки в Канаді викидається близько 2,2 мільйона тонн продуктів харчування. IKEA Canada хоче активно скорочувати кількість харчових відходів як вдома, так і в ресторанах і сфері громадського харчування. Роздрібний торговець вже скоротив харчові відходи на 31 відсоток на своїх кухнях по всій країні і наближається до скорочення харчових відходів на 50 відсотків до кінця цього року.

«Їжа цінна і дорога. Ми вважаємо, що кожен учасник харчового ланцюжка повинен зіграти свою роль в запобіганні та скороченні харчових відходів», — зазначила Мелісса Барбоза, менеджер зі сталого розвитку IKEA Canada. «Пропонуючи нові рішення і спираючись на ентузіазм наших колег і клієнтів, ми можемо допомогти вирішити проблему харчових відходів в Канаді».

Щоб підтримати ScrapsBook, IKEA запустить #Scrapcooking Sundays, щотижневу серію кулінарних уроків в Instagram Live, які будуть організовані шеф-кухарями цієї весни.

Кампанія реалізована агентством Rethink.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або