All Retail
Опубліковано

Смачне і безпечне. Виробникам морозива пояснили вимоги до якості

Теги:
морозиво
Фото:
БізнесЦензор

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства затвердило Установки до операторів ринку продуктів, які займаються виробництвом морозива.

Вони покликані розʼяснити виробникам, як виконувати вимоги щодо безпечності та якості продуктів, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Виробники морозива отримали інструкції з прикладами і зразками документів, які стосуються вимог щодо стану приміщень, чистоти, гігієни і використання продуктів. Це має гарантувати і смак, і безпеку морозива, відзначають в Міністерстві.

Вимоги щодо якості та безпеки стосуються:

- планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;

- безпеки води, льоду, пара, допоміжних матеріалів;

- предметів і матеріалів, що контактують з продуктами;

- чистоти поверхонь;

- здоровʼя і гігієни персоналу;

- захисту харчових продуктів від забруднення;

- поводження з харчовими відходами;

- зберігання і транспортування продуктів;

- контролю за технологічними процесами;

- маркування харчових продуктів.

Вказано також температурний режим для молочних продуктів. Виробникам рекомендують провести аудит постачальників і оцінити якість їхніх товарів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або