All Retail
Опубліковано

Ашан вибув з топ-10 світових рітейлерів у 2021 році

Теги:
JD.com
Auchan
Фото:
wikipedia.org

В цьому році в рейтингу Top 50 Global Retailers зʼявився новий гравець — китайський гігант електронної комерції JD.com.

Національна федерація роздрібної торгівлі (NRF) представила черговий рейтинг Top 50 Global Retailers, в який входять найбільш значущі світові рітейлери на 2021 рік. Порядок заснований на діяльності компаній, що входять в нього, в 2020 році.

Рейтинг очолює Walmart, який протягом багатьох років впевнено займає лідируючі позиції зі значним відривом від конкурентів. На другому місці традиційно знаходиться Amazon, а третє місце як і раніше займає німецький рітейлер Schwarz Group, найбільш відомий своєю мережею супермаркетів Lidl.

4-е і 5-е місця зайняли Aldi і Alibaba відповідно. Однак німецька мережа значно поліпшила свої позиції в порівнянні з минулим роком, коли вона зайняла 8-е місце, змістивши китайського рітейлера з 4-го місця.

Головна зміна в топ-10 — поява нового гравця Jingdong Mall, більш відомому як JD.com. Торговий центр Jingdong, відомий просто як JD.com, піднявся на 10-е місце, витіснивши французький Auchan на 12-го місце.

Рейтинг Top 50 Global Retailers враховує різні характеристики; високого прибутку недостатньо (хоча цей показник теж враховується). Наприклад, рітейлер повинен мати прямі інвестиції як мінімум в трьох країнах, з яких як мінімум одна не примикає до внутрішнього ринку. Враховуються здатність компанії використовувати різні канали продажів, її робота по моделі франчайзингу та її альянси. Кілька додаткових критеріїв також довелося враховувати через пандемію коронавіруса, яка мала величезний вплив на світову торгівлю.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або