All Retail
Опубліковано

Європа скорочує посіви цукрових буряків

Теги:
цукор
Фото:
https://jisty.com.ua

Європейські фермери, які вирощують цукровий буряк, мають намір в 2021 р. скоротити посіви через низькі ціни.

Аграрії піддалися впливу минулого важкого для виробників цукрових буряків року, пише Reuters.

Очікується, що французькі фермери в поточному році посіють цукрові буряки на 400 тис. га, що приблизно на 6% менше, ніж в 2020 р, розповів агроном французької галузевої групи CGB Тімоті Массон.

"Основна причина скорочення — економічна: у фермерів більше немає мотивації вирощувати цукровий буряк", — сказав він, додавши, що більшість з них втратили гроші в минулому році.

Скорочення площ у Франції відбулося, незважаючи на повернення неонікотиноїдів. За словами Массона, до початку наступного тижня очікується, що близько половини площі буде засіяно. Це буде приблизно на тиждень пізніше звичайного через вологу погоду, утрудняла польові роботи.

У Польщі, третьому за величиною виробнику цукру в ЄС, посів ще не почався через холод, і трохи затримається в порівнянні з минулим роком, сказав директор асоціації польських буряководів KZPBC Рафаль Страхота.

"Ми прогнозуємо незначне зменшення посівних площ під цією культурою в 2021 році. Після дуже важкого року з рекордно низьким вмістом цукру в сировині настрій фермерів далекий від оптимізму. Деякі фермери звернулися до інших ярових культур", — сказав він, не уточнивши прогнозованих площ.

За словами глави німецької асоціації цукрової промисловості WVZ Гюнтера Тіссена, в Німеччині при хороших погодних умовах ведуться широкомасштабні посіви, але ще занадто рано для оцінки площі.

Падіння площ очікується і в Великобританії в цьому році.

"Площа скорочується, тому що виробники втрачають віру в урожай. Ми думаємо, що буде вирощено тільки 90 тис. га цукрових буряків, що на 13-15% менше, ніж у звичайний рік", — сказав глава відділу цукру Національної спілки фермерів Великобританії Джеймс Нортен.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або