All Retail
Опубліковано

Український ринок злиттів і поглинань обвалився на 62%

Теги:
злиття і поглинання
Фото:
minfin.com.ua

У 2020 році в Україні оголошено 69 угод з поглинання та злиття компаній (M&A).

Це на 15% менше, ніж в 2019 році, і відповідає рівню 2017 року,говориться в дослідженні «M & A Radar 2020: Україна» від KPMG.

Загальна вартість договорів впала на 62% і склала $ 925 млн.

Внутрішньоукраїнські M & A склали 62% всіх угод, їх вартість — $ 514 млн (-39%).

"Середня вартість операції впала до $ 28 млн. Це повʼязано з небажанням деяких інвесторів вкладати капітал під час пандемії, нездатністю деяких компаній залучати фінансування протягом цього періоду і тим, що фінансово стабільні продавці відкладали угоди. Про небажання інвесторів вкладати капітал свідчить невелика кількість угод, вартість яких перевищувала $ 100 млн», — заявили в KPMG.

Майже 60% всіх угод стосувалися чотирьох галузей: нерухомість і будівництво, сільське господарство, інновації та технології, нафта і газ. На них припало 80% всіх витрат на ринку.

Майже дві третини всіх угод оголосили в другій половині 2020-го. Літо 2020-го стало найактивнішим з 2014 року за кількістю оголошених угод (26). «У розпалі» ринок був в IV кварталі.

«Частково це було повʼязано з ослабленням локдауна, частково — з оптимізмом у звʼязку з оголошенням про підписання угоди «стенд-бай» з МВФ", — йдеться в дослідженні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або