All Retail
Опубліковано

"Авангард" за рік скоротив виробництво яєць вдвічі, експорт — у 8 разів

Теги:
яйця
агропродукція
Фото:
tv.ua

Агрохолдинг "Авангард", найбільший виробник яєць в Україні, через тиск правоохоронців за минулий рік скоротив місячне виробництво на 50%, багато в чому через неможливість в таких умовах організувати експорт своєї продукції, повідомив власник агрохолдингу Олег Бахматюк.

«Ми зараз виробляємо 170 млн яєць в місяць, а виробляли близько 300 млн, а в травні — 350 млн! З них 170 млн в травні ми віддавали на експорт, а в цьому місяці відправимо на експорт, може, 20 млн», — сказав він в інтервʼю агентству" Інтерфакс-Україна ".

Бахматюк пояснив, що для експорту компанія використовувала кредитні лінії на $ 60-70 млн, так як доставка, наприклад, в Сінгапур займає 45 днів і постачальнику потрібно надати відстрочку.

За його словами, з семи торгових домів — в Гонконзі, Сінгапурі, Малайзії, Іраку, Ліберії, Саудівській Аравії і Дубаї, на відкриття яких було витрачено шість років і близько $ 25-30 млн, «Авангард» залишив лише один — в Дубаї.

Говорячи про інші причини скорочення виробництва, Бахматюк назвав загальне для всього сектора подорожчання сировинних інгредієнтів, зокрема масложирової групи, жому та зернових.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або