All Retail
Опубліковано

АМКУ визнав «Артемсіль» монополістом: підприємство затримало відвантаження солі на користь декількох дилерів

Теги:
Артемсоль
Фото:
artemsalt.com

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував ДП "Артемсіль" відмовитися від застосування різних умов до рівнозначних угод з дилерами і усунути причини порушення термінів відвантаження солі власним дилерам.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ, пише УНН.

«Сьогодні, 8 квітня 2021 року, за результатами розгляду заяви одного з дилерів ДП «Артемсіль», АМКУ надав підприємству обовʼязкові для розгляду рекомендації", — говориться в повідомленні.

Відзначається, що при розгляді заяви АМКУ встановив, що ДП «Артемсіль» за результатами 2020 рік залишається монополістом на ринках солі для промислової переробки і солі кухонної з частками 95% і 69% відповідно.

У жовтні 2020 року пʼять доларів звернулися до ДП «Артемсіль» з проханням зменшити зазначені в контрактах терміни поставки його продукції. Для цього підприємство уклало з ними додаткові угоди, в яких вказувалися вже істотно скорочені терміни поставки товару.

В АМКУ відзначають, що таке зменшення термінів поставки товару для окремих дилерів, а всього на той період у державного підприємства їх було 21, привело до збільшення навантаження на виробничі потужності «Артемсіль» та невиконання окремих контрактних зобовʼязань перед іншими контрагентами (в частині порушення термінів відвантаження солі).

Комітет дійшов висновку, що встановлення державним підприємством різних термінів відвантаження солі до окремих дилерів при початково рівнозначних угодах з ними без обʼєктивно виправданих на те підстав, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринках первинної реалізації кухонної солі і солі для промислової переробки.

Також АМКУ дійшов висновку, що дії ДП «Артемсіль» по невідвантаженню товару окремим дилерам у встановлений договором термін могли привести до додаткового фінансового навантаження на них у звʼязку з простоєм вагонів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або