All Retail
Опубліковано

Регулятор Китаю оштрафував Alibaba на 2,78 млрд доларів

Теги:
Alibaba Group

Державне управління з контролю за ринком КНР в суботу оголосило про стягнення штрафу з компанії Alibaba в розмірі 18,22 млрд юанів (2,78 млрд доларів) за порушення антимонопольного законодавства.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті регулятора, передає УНН.

"Було прийнято рішення оштрафувати Alibaba в звʼязку з порушенням закону про монополію. Ця компанія повинна припинити порушувати національне законодавство, розмір штрафу складе 4% від обсягу її продажів в 2019 році на території Китаю, що склав 455,71 млрд юанів (69,67 млрд доларів за поточним курсом). Таким чином, Alibaba повинна виплатити 18,22 млрд юанів (2,78 млрд)", — говориться в ньому.

Як уточнюється в документі, розслідування підтвердило, що Alibaba проводила політику, змушуючи споживача користуватися своїми послугами «без права вибору». «Це негативно відбилося на конкурентному середовищі китайського ринку електронної комерції», — наголошується в ньому.

Згідно з документом, рішення про штраф «прийнято на підставі реальних фактів і наявних доказів» і «дозволить захистити законні права споживачів».

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або