All Retail
Опубліковано

Світове виробництво фісташки наблизилося до позначки 1 млн. тонн в сезоні 2020/21

Теги:
горіхи
Фото:
RAU

У сезоні 2020/21, за даними Міністерства сільського господарства США (USDA), світове виробництво фісташки досягло рекордних 985 тис. тонн. Приріст виробництва до минулого сезону становить 40%.

Зростання виробництва буде досягнуто за рахунок високого врожаю в США і Туреччині. Специфіка фісташки полягає в чіткій періодичності плодоношення, коли кожен другий сезон є врожайним. Саме сезон 2020/21 і став «врожайним», тому виробництво зросло настільки різко.

При цьому виробництво фісташки в Ірані знизилося на 7% — до 190 тис. тонн, тому що тут спостерігається зворотна циклічність до тієї, що відзначається в США. Проте, експорт фісташки з Ірану прогнозується майже на 15% вище, близько 185 тис. тонн, частково завдяки більш високому врожаю цих горіхів.

Прогнозується, що виробництво фісташки в США виросте на 42% до рекордних 476 тис. тонн. Крім циклічності, вплив на зростання виробництва має і стрімке зростання площ під фісташкою. Прогнозується, що експорт фісташок з США збільшиться майже на 20% до 225 тис.тонн за рахунок зростання поставок на провідні ринки Китаю і Європейського Союзу. Незважаючи на рекордне споживання, очікується, що кінцеві запаси злетять до рекордних 139 тис. тонн. Аналітики EastFruit відзначають, що рекордні запаси і експорт весь наступний сезон будуть тиснути на ціни фісташки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або