All Retail
Опубліковано

Київщина лідирує за кількістю органічних операторів

На Київщині налічується 83 оператора, сертифіковані за стандартом, еквівалентним органічному законодавству ЄС і США, а також представлені всі види органічного виробництва сільгоспкультур.

Про це повідомив начальник Управління агропромислового розвитку Київської ОДА Костянтин Довгаль під час регіонального форуму "Органічна Україна 2021. Київ".

"У Київській області 38 операторів сертифіковані як органічні в рослинництві, 21 підприємство займається переробкою, 1 — працює в органічному тваринництві, 6 — займаються заготівлею дикорослих продуктів, 2 — бджільництвом. Крім того, 14 підприємств займаються торгівлею та 29 підприємств здійснюють імпорт або експорт органічної продукції ", — зазначає Костянтин Довгаль.

За його словами, в цьому році вперше буде державна підтримка, спрямована саме на розвиток органічного виробництва. До того ж, виробники в Київській області мають унікальні можливості реалізовувати продукцію на ринку Києва та приміських селищ. Ці фактори повинні позитивно вплинути на розвиток органічного виробництва.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або