All Retail
Опубліковано

Глава Мінагрополітики запропонував знизити ПДВ до 14% на всі види сільгосппродукції

Теги:
сільське господарство
Фото:
glavred.info

Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко пропонує знизити ставку ПДВ до 14% на всі види сільгосппродукції.

На його думку, заборона експорту насіння соняшнику є протиправною мірою, так як відповідно до законодавства такі обмеження вводять в разі порушення ринкової рівноваги. Однак, дефіциту соняшнику в Україні немає, написав він на сторінці в Facebook.

Лещенко вважає, що заборона експорту створює умови для антиконкурентних дій — монопольних змов.

"Відповідальна державна політика в даному випадку — це системні заходи щодо зниження цін на всі соціально значущі продукти харчування, які входять в продуктовий кошик українського споживача. У всьому світі і, перш за все, в ЄС це досягається введенням зниженої ставки ПДВ для таких продуктів. Наша пропозиція — встановити ставку 14% ПДВ на всі види с/г продукції без будь-яких винятків", — підкреслив міністр.

За словами Лещенка, «радянські» практики адміністративного регулювання, такі, як проект постанови про заборону експорту насіння соняшнику з 15 травня по 30 вересня 2021 року, дають негативний ефект в умовах ринкової економіки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або