All Retail
Опубліковано

Якість промислового молока продовжує зростати

Теги:
молоко
Фото:
Економічна правда

На молокопереробні підприємства України за підсумками першого кварталу 2021 р надійшло 743 тис. т молока базової жирності, що на 12,3% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації виробників молока.

Із загального обсягу закупленого переробними підприємствами сировини, 606 тис. Т молока надійшло від сільськогосподарських підприємств. Хоча це на 6% менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, проте частка промислового молока в структурі зданого на переробку склала 81,6%. Тоді як надходження молока від господарств населення впало майже на третину (-29,6%) — до 98,2 тис. т. або 28,4% в структурі переробки.

"Якість і безпека молока, закупленого в промислових господарствах, впевнено зростає. Частка молока сорту екстра, яке надійшло від промислового сектора, збільшилася з 35,9% до 41,2%, вищого сорту — з 33,5% до 35,2%. Надходження молока першого ґатунку скоротилося з 29,5% до 23,2%, — уточнюють в асоціації.

Як наслідок, загальна структура, включаючи молоко від населення, також покращилася. Так, за станом на початок квітня поточного року на переробку надійшло 35,4%, або 249,4 тис. т молока сорту екстра (29,5% в минулому році).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або