All Retail
Опубліковано

Половина українського експорту в Китай — агропродукція

Теги:
експорт
Фото:
agroportal.ua

Україна зацікавлена в нарощуванні торгових поставок в Китай і розширенні товарних позицій.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України — торговий представник України Тараса Качка під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном, йдеться в повідомленні міністерства.

"Китай є ключовим торговим партнером України в Азіатському регіоні. За результатами 2020 р товарообіг між нашими країнами зріс на 20,5% до $ 15,4 млрд, з яких експорт збільшився в два рази — до $ 7,1 млрд. Половину українського експорту в Китай становить аграрна продукція та ми зацікавлені в подальшому нарощуванні торгових поставок і розширення товарних позицій ", — зазначив він.

"Особливу увагу учасників зустрічі було приділено актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на ринок Китаю", — додали у відомстві.

Крім того, в міністерстві уточнили, що в січні-лютому 2021 р товарообіг між Україною і Китаєм склав $ 2,5 млрд (+ 18,4%). Експорт — $ 1,1 млрд (+ 43,8%). Імпорт — $ 1,4 млрд (+ 4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту в Китай склала 53,1% ($ 579,8 млн).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або