All Retail
Опубліковано

Україна за півроку відкрила 8 нових експортних ринків

Теги:
експорт
Фото:
minfin.com.ua

Для українських експортерів за останні шість місяців відкрито 8 нових ринків і зроблені перепогодження на 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях.

Про це повідомила Голова Держспоживслужби Владислава Магалецька, йдеться в повідомленні відомства.

"Важливим пріоритетом для нас є робота по відкриттю нових ринків для експорту української продукції. Адже це нові робочі місця для українців і доходи до державного бюджету від сплати податків", — зазначила вона.

За шість місяців були відкриті ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану для українських виробників молочки і молочних продуктів. Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць, Сербія — для українського тваринного білка, ОАЕ — для великої рогатої худоби.

Крім того, 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях вдалось переузгодити. Йдеться, в першу чергу, про країни СНД, з якими з 13 квітня 2021 р діють нові правила торгівлі через припинення дії Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, яка була підписана ще в 1993 році. Також через зміни умов торгівлі переузгодили документи з Сінгапуром і Південною Кореєю.

Крім того, забезпечено проведення аудиту Європейської Комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом і сертифікацією молока і молочних продуктів, призначених для експорту в Європейський Союз. Також проведена робота для визнання Європейським Союзом зонування України щодо високопатогенного грипу птиці, завдяки чому з 20 березня вдалося відновити експорт продукції птахівництва в ЄС.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або