All Retail
Опубліковано

Мінекономіки має намір підвищити мінімальні ціни на алкоголь

Теги:
алкоголь

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України збирається підвищити мінімальні оптові і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, зокрема на горілку і лікеро-горілчані вироби (ЛГВ) на 6,2%, віскі, ром і джин — на 5,9 %, коньяк — 5,5%.

У додатку до проекту постанови, яку відомство оприлюднило на своєму веб-сайті для публічного обговорення, уточнюється, що мінімальна ціна оптової реалізації 1 літра 100% -ного спирту, використовуваного для виробництва горілки і ЛГВ, в разі підвищення цін складе 362 грн, а роздрібної — 475 грн. Мінімальну оптову ціну на віскі, ром і джин планується встановити на рівні 721 грн (роздрібну — 948 грн), коньяк 3 зірки — 516 грн (677 грн), коньяк 4 зірки — 560 грн (735 грн), коньяк 5 зірок — 608 грн (799 грн).

Мінекономіки відзначило, що розмір мінімальних цін визначений за плановими показниками 2021 року. З огляду на зростання складових ціни алкогольних напоїв (сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці і т.д.), розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв не відповідає реальним витратам субʼєктів господарювання на їх виробництво і реалізацію і вимагає коректування.

Згідно з даними міністерства, зростання мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв призведе до зростання надходжень до державного та місцевого бюджетів на 300 млн грн, і знизить кількість смертей, що сталися через вживання алкоголю.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або