All Retail
Опубліковано

Найбагатші рітейлери і девелопери України за версією журналу Forbes Ukraine

Теги:
Forbes
Фото:
https://nashkiev.ua

Видання Forbes Україна підготувало щорічний рейтинг «Топ-100 найбагатших бізнесменів країни». Трохи менше третини фігурантів списку повʼязана з рітейлом або девелопментом торгової нерухомості або суміжними галузями.

RAU вибрала зі списку тих бізнесменів, хто має відношення до рітейлу.

Їх виявилося рівно 20, якщо враховувати представників паливного рітейлу (які стрімко розвивають напрямок непаливних продажів): власника групи Галнафтогаз (бренд ОККО) Віталія Антонова і співвласника концерну Континіум (бренд WOG) Степана Івахіва. Також окремим списком представляємо учасників топ-100, повʼязаних з девелопментом торгової нерухомості.

Так, за даними видання, статок двох найбагатших рітейлерів країни — Галини та Олександра Герег — за рік зріс на $ 400 млн, що дозволило їм обійти екс-президента України Петра Порошенка і стати найбагатшими вітчизняними ритейлерами з шостим місцем загальноукраїнського топ-100. Власник Roshen, в свою чергу, за рік пандемії втратив $ 200 млн.

Як виявилося, рік пандемії COVID-19 не тільки не вдарив по великим рітейлерам, але і дозволив збільшити доходи в середньому на $ 50-100 млн і дещо просунутися вгору.

Рейтинг вітчизняних бізнесменів, які мають активи в девелопменті торгової нерухомості, в цьому році також поповнився трьома учасниками — ними стали співвласник ТРЦ Blockbuster Mall Олександр Спектор ($ 145 млн), а також Анатолій Шкрібляк ($ 130 млн), серед власності якого ТРЦ Fabrika, Lubava, Forum Lviv, а незабаром — ТРЦ Nikolsky.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або