All Retail
Опубліковано

Держспоживслужба веде переговори про постачання продуктів на нові ринки

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
unn.com.ua

Також Держспоживслужба повідомила в квітні, що з початку року провела 85 планових та 2,9 тис.позапланових перевірок, за підсумками яких вилучила з обігу понад 31 тонни продуктів.

За даними глави служби Владислави Магалецької, в першому кварталі 2021 року виробники найчастіше фальсифікували молоко і молочні продукти. Особливо часто фальшувалося вершкове масло, а найпоширеніше порушення при його виробництві — наявність жирів немолочного походження.

У своєму повідомленні Магалецька уточнила також, що інший важливий напрямок роботи Держспоживслужби — відкриття нових ринків збуту для українських виробників. Переговори ведуться з КНР, Індією, Канадою, Малайзією, Мексикою, Південною Кореєю та іншими державами. Вона нагадала, що питання експорту українського мʼяса в ПАР піднімався на переговорах під час минулого візиту.

За даними Держспоживслужби, в 2021 році продовжується робота по розширенню експорту за різними товарними позиціями, в числі яких — продукція птахівництва, худоба, яловичина і свинина, молоко і молочні продукти, мед, яблука, лохина і черешня, бобові, цибуля, пшеничне борошно, риба і рибопродукти, репродуктивний матеріал.

Українська сільгосппродукція в 2020 році отримала доступ на ринки 12 країн. Узгоджені 35 експортних сертифікатів, пройдені два аудити ЄС, що стосуються держконтролю над виробництвом риби, мʼяса птиці і продуктів з них.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або