All Retail
Опубліковано

Глава податкового комітету виступає за скасування рішення про зниження пільгової ставки ПДВ для деяких видів агропродукції

Теги:
сільське господарство
Фото:
https://landlord.ua

Компанії з переробки мʼясомолочної продукції, виробники хлібобулочних виробів, цукру і інші агрокомпанії, що займаються переробкою, скаржаться на зростання податкового навантаження від 7,2% до 10% через запровадження пільгової ставки податку на додану вартість (ПДВ) в 14% для деяких видів агропродукції, повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Зараз ми отримуємо багато скарг від переробників мʼясо-молочної продукції, виробників хлібобулочних виробів," цукровиків "та інших. Люди пишуть, що змушені або йти в" тінь ", або закриватися, оскільки податкове навантаження на них збільшується від 7,2% до 10% в різних ситуаціях. Це рішення потрібно скасовувати (за пільговою ставкою в 14% — ІФ) ", — сказав він в інтервʼю агентству" Інтерфакс-Україна ".

При цьому Гетманцев допускає можливість введення пільгової ставки ПДВ для соціально значущих товарів, але за умови, що будуть передбачені компенсатори цих витрат.

"Їх повинен запропонувати Мінфін", — додав Гетманцев.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або