All Retail
Опубліковано

Експорт українських аграрних товарів до Китаю виріс на 44%

Теги:
експорт
Фото:
agromedia.com.ua

За перші два місяці 2021 року українські експортери відправили в Китай товарів більш ніж на $ 1 млрд. При цьому зростання склало 44%. Збільшення українських поставок до Китаю відбувся насамперед завдяки значному збільшенню експорту української аграрної продукції.

Про це йдеться в колонці головуючого Держспоживслужби Владислави Магалецької.

За словами Магалецької, Китай став беззаперечним лідером з імпорту кукурудзи, шроту соняшнику, ячменю, мʼяса великої рогатої худоби, молочної сироватки. КНР також купувала великі обсяги соняшникової та соєвої олії.

Так, експорт кукурудзи і соняшникової олії приніс українським експортерам у 2020 році $ 2,37 млрд, що на 30% більше за весь експорт в Китай пʼять років тому.

Крім того, Держспоживслужба активно працює над відкриттям китайських ринків мʼяса птиці, борошна, риби і рибних продуктів, яєць і яєчних продуктів, пшениці, ріпаку, сорго, соєвого шроту, яблук, лохини, гороху, квасолі, черешні, кормів для домашніх тварин, комбікормів для тварин, птиці, солоду.

Зараз право на експорт ячменю в Китай є у 51 виробника, сої — 52, кукурудзи — 273. 10 компаній отримали право поставляти заморожену лохину і чорницю. Соняшниковий шрот постачають 36 виробників, ріпаковий шрот — девʼять, буряковий жом — два. Право на експорт замороженої яловичини мають три підприємства, молочних продуктів — 35. Продовжується процедура акредитації українських підприємств для експорту меду.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або