All Retail
Опубліковано

Fairfax сконцентрувала 10% акцій найбільшого виробника яєць «Овостар»

Теги:
яйця
Фото:
tv.ua

Міжнародна страхова група Fairfax Financial Holdings (Канада) 20 травня збільшила частку в капіталі компанії Ovostar Union з 5,35% до 10,39%.

Згідно з повідомленням компанії на Варшавській фондовій біржі, тепер Fairfax володіє 0,62 млн із 6 млн акцій Ovostar, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними біржі, станом на 31 березня 2021 року акціями Ovostar Union володіли: Prime One Capital Limited (67,93%), контрольована гендиректором «Овостар» Борисом Беліковим і головою ради директорів Віталієм Вересенком; Generali Otwarty Fundusz Emerytalny (9,94%), Fairfax Financial Holdings Limited (5,35%), Aviva Otwarty Fundusz Emerytalny (5,02%).

Fairfax Holdings в березні 2021 року повідомив посольство Канади в Україні про судові розгляди навколо придбаного «Овостар» в 2018 році ЗАТ «Макарово» (Київська обл.), Колишні власники якого звинувачують «Овостар» в навмисному банкрутстві компанії для покупки даного активу.

Група компаній «Овостар Юніон» — вертикально інтегрована публічна холдингова компанія, один з провідних виробників курячого яйця і яєчних продуктів в Європі. Виробник є сертифікованим експортером в країни ЄС з 2015 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або